Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juli, 2012 tonen

Badcape

Rechthoekige grote handdoek met een dubbele hoek voor het hoofdje, én een grotere dubbele hoek voor de voetjes. Ervaring met het geven van badjes leerde me dat de voetjes niet direct afgedroogd werden, maar pas aan het einde, waardoor ze vaak wat afkoelden. Met deze driehoek blijven de voetjes lekker warm en drogen ze snel vanzelf! Dubbele hoek voor het hoofdje (met label) en een grotere voor de voetjes (superhandig!)

Eenvoudige slabbetjes

Simpeler kan het niet... slabbetjes, gemaakt uit 1 enkele laag badhanddoekstof (restjes) en ombiesd met een gekleurd bieslintje, iets langer gemaakt aan de halsopening om achteraan de kunnen sluiten. Deze slabbetjes zijn voor Lenah, die regelmatig teruggeeft na de (fles)voeding, nog te dun! Ideaal zou zijn, een ondoorlaatbaar plastieklaagje achteraan toe te voegen vooraleer om te biezen. Varianten zijn natuurlijk mogelijk: 2 laagjes stof, waarbij met 2 kleuren gewerkt wordt (bvb. 1 laag badhanddoekstof en 1 laag katoen); sluiting met velcro of drukknopjes i.p.v. een lintje; enz. Het ideale self-made geschenk voor een eerste kindje?

Zomerslaapzak - klein

Voor Lenah had ik enkel nog maar slaapzakjes met mouwen, nu het eindelijk (!) echt zomer werd, had ze dringend een lichte, zomerslaapzak nodig. Dit slaapzakje zonder mouwen is 70 cm lang, uit een licht katoenen stofje dat ik nog liggen had. Het patroon bestond uit 3 delen: het onderstuk, het bovenstuk-voor en bovenstuk-rug. In het middel links en rechts een elastiektunnel gestikt zodat de slaapzak niet te ruim zou zitten. De slaapzak is gevoerd, maar met een heel licht vochtabsorberend wit stofje (katoen). Om het geheel wat kleurrijker te maken, gebruikte ik een rode rits + rood bieslint voor de hals- en ritsopening + de armsgaten.