Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juli, 2016 tonen

Little Darling sweater

Ik gebruikte mijn bomberjack patroon een tweede keer, voor deze sweater met rits voor Tobias. Het stofje is heerlijk zachte sweat van Little Darling, ik vond het bij Stoffen Van Leuven maar het is ook hier te koop. Ik maakte de sweater zonder zakken. De naad op het voorpand streek ik open en aan elke kant stikte ik de naad door; in het vervolg moet ik de naad misschien naar binnen strijken en aan één zijde een dubbele stikking doen zoals aan de schouders. Tobias was al enthousiast toen hij het stofje zag liggen op mijn strijkplank; hij riep er meteen heel vrolijk naar: "Diertjes, diertjes"! Het bomberjack patroon van Knippie is voor mij een toppatroon met heel veel mogelijkheden: kan gebruikt worden voor zowat alle soorten stoffen, met of zonder zakken, gevoerd of niet gevoerd. De nieuwe naaisels aan de kindjes krijgen is tegenwoordig moeilijk, maar ik wil daarop niet wachten om te bloggen. De live foto's volgen misschien nog!

Zomerslaapzak in maxi én mini formaat

Tobias kan best nog een slaapzak gebruiken, en de slaapzak die ik een paar zomers geleden voor zijn zusje maakte (zie hier ), is hem echt te klein geworden. Daarom maakte ik een nieuwe, superlichte slaapzak zonder mouwen. Het zowat lichtste katoenen kinderstofje dat ik nog liggen had bleek groot genoeg voor een grote slaapzak. Het patroon is er één dat ik zelf tekende voor deze slaapzak . De nieuwe slaapzak zit Tobias nu wel heel ruim, maar rekening houdend met zijn groei-sprongen en tegelijkertijd hopend op nog een lange zomer, is dit toch wel iets heel nuttigs lijkt me. Dank zij papa die ondertussen met de kindjes speelde, kon ik dit rustig op een 2-tal uurtjes afwerken ;-). Er was nog een klein lapje stof over, en Lenah vond de slaapzak voor Tobias "echt wel heel mooi mama". Zo mooi, dat ik er voor haar pop ook nog eentje maakte, maar hij moest ook voor in de winter zijn ;-). Ik knipte dus nog een mini-slaapzakje uit het stofje, uit dikke vlieseline, en t

Flutter top

Een heel tof patroontje dat ik leerde kennen via Isabel van Bel'Etoile , is de Flutter Top. Dit patroon lag al een hele tijd geprint te wachten om er eens iets mee te doen. Het patroon is beschikbaar in slechts 1 maat nl. 6-7 jaar. Ik vind dit best gemakkelijk, mits iets meer of minder naadtoeslag te knippen lukt dit voor een aantal leeftijden denk ik. Ik gebruikte het patroon voor een zomertopje voor Lenah in dit leuke tricot stofje met digitale print , dat ik vond op een stoffenbeurs. Ik combineerde het met effen blauwe boordstof van De Stoffenknop voor de hals en armen. Voor het knippen van de top is wel wat stofhoogte nodig, omwille van de plooitjes bovenaan. Omdat ik met de print van mijn lapje niet aan de hoogte van de top kwam, zette ik er een band witte voering aan onderaan. Wat ben ik blij met dit patroon, bedankt Isabel! En zoals te zien is op de foto's, was er nog eentje enorm blij toen ze dit nieuwe truitje voor het eerst mocht aandoen... ;-)

Bomber jack

De bomber jack, of bombardier jack van vroeger, is weer helemaal in! In juni kocht ik de nieuwste Knippie waarin een patroon voor zo'n jasje staat. Ik tekende meteen het patroon in maat 86/92 af. Tobias kan wel wat vestjes gebruiken, daarom startte ik met een versie met zakken en voering voor hem. De werkbeschrijving in Knippie is zonder voering, maar ik knipte dus 2 jasjes, één in de buitenstof en één in de binnenstof. De buitenkant is een dun groen-gestreept katoentje, de binnenkant is groene tricot. Ik combineerde met lichtgroene boordstof, die ik ook gebruikte voor de voering van de mouwen. Het is in feite een perfect omkeerbaar jasje, echter ik zal het niet omkeren omdat er wel wat foutjes te zien zijn aan de binnenkant ;-). Omdat het jasje gevoerd is, had ik dus het ritsbeleg in de buitenstof niet nodig. Bovenaan, net onder de boordstof, stikte ik een extra stukje in blauwe jeansstof, dit omdat ik de halsrand van de voering te diep uitsneed in de binnenstof.