zondag 22 januari 2017

2x winter-proof!

Niet zo veel foto's vandaag, maar deze projectjes passen zo goed bij de huidige winterse temperaturen, dat ik geen weken meer wil wachten om ze op mijn blog te plaatsen. Twee meisjestruien gemaakt met een eigen patroon (dat ik al eerder gebruikte).


De voorkanten zijn in nep-bont dat ik haalde uit een kussensloop. Toen ik deze zag liggen in de Zeeman, twijfelde ik niet en nam de sloop mee, ik had nl. al een wintertrui in gedachten ;-). De achterkanten en ook de mouwen zijn geknipt uit prachtige, zachte en warme doorgestikte tricot die je o.a. in diverse kleuren vindt in deze winkel. De turkooise doorgestikte tricot had ik reeds liggen.


De pols- en halsboorden en afwerking onderaan tenslotte, zijn prachtige tricot stofjes van dezelfde winkel. Bedoeld om pyjama's mee te maken voor de kids (next to come...), echter een ruime overschot aan stofjes zorgt ervoor dat ik zeker genoeg heb om ook een stukje in deze wintertruitjes te kunnen verwerken, het geeft er een speciale touch aan vind ik.


En dit is het resultaat: twinning is in dit geval 2x winter-proof, dat hebben de dochters reeds bevestigd. Marthe draagt een rokje in dezelfde turkooise doorgestikte dubelllagige tricot. Lenah draagt een Liv-rokje van afgelopen zomer dat er kwa kleuren toevallig perfect bij past.Waar een kussensloop niet allemaal voor kan dienen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...