zondag 15 januari 2017

Gewapend tegen de vrieskou met Fleur

Met een superkoude week voor de boeg, had ik zin om warme en zachte kleertjes te maken. Ik testte een nieuw patroon: Fleur,  een comfortabele trui met een ruime kap en een zak vooraan, uit dit boek van Catharine Deweerdt (Fleur staat op de kaft !). Ik had het patroon reeds afgetekend voor 6 jaar. In het boek wordt fleece gebruikt en ik had 2 grote stukken fleece liggen die me geschikt leken voor zo'n Fleur trui.


De trui voor Lenah maakte ik volledig uit de meerkleurige fleece. Voor de binnenkant van de kap gebruikte ik een donkerrode sweaterstof, met de zachte kant naar boven.Ik werkte bij beide stuks met een zigzag-stiksel aan de buitenkanten, en met donkerrood garen voor wat contrast. Ze kozen allebei een geel koord voor in de kap ;-).Voor Marthe combineerde ik diezelfde stof, omdat ik er net niet meer genoeg van had, met effen groene fleece voor de mouwen, de zak op het voorpand, en de binnenkant van de kap (ik liet Marthe kiezen welke fleece ze binnenin de kap wou, en welke aan de buitenkant).


Ik maakte bewust de Fleur trui voor Marthe ietsje groter dan die van Lenah, echter hij valt Marthe eigenlijk té ruim. Ik denk steeds dat Marthe een serieus stuk groter is, maar in feite hebben ze bijna dezelfde maat. Lenah wil de trui de komende week direct aan om naar school te gaan; bij Marthe zal het eerder een voorjaarsjas of warme trui voor buiten worden ;-).


De trui zit vrij snel ineen, het is een duidelijk en makkelijk patroon. Een echter toppertje, het is absoluut één van mijn favorieten!

Patroon: Fleur, C. Deweerdt - Zelfgemaakte kleertjes 3
Stoffen: fleece coupons (Stoffenspektakel), sweatstof (De Stoffenknop)
Koord: Veritas
Steeds blij met jullie reacties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...