zaterdag 7 januari 2017

Winterse zachtheid

Mijn eerste post in 2017... Vooreerst aan mijn lezers een gezond, gelukkig en creatief nieuw jaar gewenst!!!
Een weekje verlof met de overgang van oud naar nieuw, gaf me wat ruimte om winterse kleertjes te naaien. Een eerste vrij snel klaar projectje is een Thor trui uit LMV voor Tobias. Omdat ik van de grasgroene sweat niet veel meer had (ik gebruikte deze stofjes ook al in een vorige sweater voor Tobias), werkte ik omgekeerd als wat het LMV nummer aangeeft voor de Thor. Namelijk: een bedrukt stofje voor achter- en voorpand, en een effen stof voor de mouwen en het zakje.

Ik vind de trui vrij kort uitvallen, helaas las ik de commentaren op dit patroon op de FB groep pas nadat de trui af was ;-( Alleszins een les voor een volgende keer wanneer ik iets maak van La Maison Victor! Voor de rest vind ik het patroon OK, maar mijn eigen patroon voor een trui met raglan mouwen is nog eenvoudiger dus krijgt toch de voorkeur ;-)


Patroon: Thor, LMV
Sweatstofjes: Stoffen Van Leuven
Boordstof: De Stoffenknop
Ging onze kleine sloeber op deze laatste foto nu net neuspeuteren, of toch niet? Hij begint dat nu te doen, de kapoen. Maar het doet er niet toe; ik wou de boordstof onderaan de trui ook op foto hebben ;-)

Op naar een volgend winters-zacht projectje!

Steeds blij met jullie reacties

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...