woensdag 15 maart 2017

2x Simple Dress - 2x recycling

Ik maakte reeds een tijdje geleden twee Simple Dresses voor de meisjes. Vandaag vond ik, dank zij het stralende lenteweertje, een geschikt moment om de jurkjes op beeld vast te leggen en eindelijk te posten hier.


De jurk van Marthe knipte ik uit een oude trui van mezelf. Marthe is gek op letters en figuren op haar kleren vooraan. Deze trui leek me nog te intact om weg te doen, ideaal dus om er voor haar iets moois van te maken. Op die manier blies ik het recyclen van oude kledingstukken nog eens nieuw leven in ;-)De Simple Dress is echt eenvoudig en heel leuk om te maken, slechts 2 patroondelen knippen en in elkaar stikken, afwerking hals en mouwtjes en 2 elastiekjes in het middel, en klaar!


Zo simpel, dat ik ook nog een tweede exemplaar van deze Simple dress maakte.
Voor Lenah vertrok ik van een kleedje met ananas-print dat ik vond bij Bel & Bo. De maat was te groot voor mijn meisjes, maar ik vond het kleedje te mooi om te laten liggen. Zo verknipte en hervormde ik het gekochte jurkje tot een Simple dress die voor Lenah.


De horizontale naad zat reeds in de jurk en deze zat iets boven de plaats waar de elastieken in de taille komen bij de simple dress. Daarom stikte ik ook hier een elastiekje aan weerszijden.
Bij deze kan ik hier dus 2 eenvoudige speeljurkjes voorstellen voor speelse meisjes ;-).


Het is nog iets té vroeg om de jurkjes te dragen, maar dat kon de pret van onze dames bij het poseren niet bederven ;-)Steeds blij met jullie reacties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...