donderdag 30 maart 2017

Sew Challenge: ook eens iets voor mezelf!

Tijdens de blogmeet van eind januari, gaf ik me ook op voor de Sew Challenge. Ik mocht deze uitdaging aangaan met op naaivlak heel creatieve Ivy. Vrij snel na de blogmeet stuurde Ivy mij de volgende 3 criteria:

1. Naai iets voor jezelf
2. Gebruik een (voor jou) nieuw patroon
3. Zorg dat er een match is met één van de kinderen


En of me dat een uitdaging werd! Ik had heel veel mogelijkheden kwa patroonkeuze, en ook stofjeskeuze. Zo veel zaken die ik al lang wilde maken, patronen die ik al een tijd wil uittesten, en ook bonnen en mond-en-mond reclame van stoffen- en fourniturenwinkels waar ik eens iets wou bestellen. Na veel broeden over de patroon- én de stofkeuze, besliste ik om

1) stofjes te gebruiken die gelinkt zijn aan de blogmeet. Een dag voor de blogmeet bestelde ik bij PiekeWieke een reeks leuke stofjes, die ik tijdens de blogmeet blij mee naar huis kon nemen. Ik koos 2 stofjes uit die nieuwe voorraad, om te verwerken in mijn challenge.

2) een patroon te gebruiken voor mezelf dat ik nieuw bestelde bij Sofilantjes. Tijdens de blogmeet kregen we een kortingbon voor een bestelling bij Sofilantjes, die ik dan ook meteen gebruikte voor deze challenge.


Ik bestelde (naast 2 andere toffe patronen) de Omni Tempore voor dames. Het leek me wel een leuk en ook veelzijdig patroon voor eindelijk-eens-een-zelfgenaaide-trui-voor-mezelf ;-). Ik koos een iets steviger tricot met streepjes, en met een vleugje grijze glitter in verwerkt. Ik combineerde met een zilveren paspel die ik hier kocht, alsook met turkooise tricot voor de achterkant van de kraag en de mouwboorden.


De zilveren paspel verwerkte ik in de mouwen. De kraag maakte ik dus niet uit één, maar uit 2 stoffen. Ook speelde ik wat met verschillende naden in de kraag, zodat vertikale en horizontale strepen elkaar eens afwisselen. Ik koos voor 3/4 mouwen, maar zette er vrij brede boorden aan.
Ik had nog voldoende streepjesstof over om te verwerken in een T-shirt voor Marthe. En zo werd mijn match (met één van de kinderen, 2de criterium) geboren: een vrij sportief, aansluitend truitje in een vrolijk tricot'je met grafische vogels, gecombineerd met een effen grijze achterkant en de streepjestricot van mijn Omni Tempore, als boord-afwerking in het T-shirt.
Lenah vond de tricot met vogels maar niks "omdat die vogels toch niet echt zijn..." ;-).
Marthe was wel enthousiast, dus kreeg zij het T-shirt.Omdat ik nog genoeg stof over hield van het vrolijke wit-en-turkooise tricot'je, maakte ik nog een T-shirt voor Tobias. Deze werkte ik af met witte boordstof aan de hals. Zo is er nu ook een match tussen 2 kindjes! Voor de T-shirts van Marthe en Tobias gebruikte ik een patroon dat ik hier eerder gebruikte.Vinden jullie de match tussen moeder en dochter geslaagd? En de match tussen zus en broer? Is dit dan "tripletting", naar analogie met "twinning"? ;-)Deze laatste 2 foto's zijn grappig, niet? Onze kleine man doet alles na van zijn zussen, en zo ook tijdens het poseren voor de foto's:Op naar een volgend naaiproject voor mezelf?! Ik heb in ieder geval de goesting terug gevonden om ook eens voor mezelf te naaien. Daarom wil ik hierbij graag een aantal mensen bedanken. Davina, voor de organisatie van de blogmeet en de sew-challenge (beiden voor mij een hele leuke ervaring!). Ivy, mijn uitdaagster, voor de 3 criteria waar ik heel blij mee was. Sofilantjes voor het prima patroon. En tenslotte PiekeWieke, Stoffenmie en De Stoffenknop voor de aangeleverde stoffen en fournituren en de topkwaliteit van de dienstverlening.

Last but not least: een overzicht van alle geposte berichten binnen deze Sew Challenge is hier te vinden; veel lees- en kijkplezier!

Vele naaigroetjes en dankjewel voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...