donderdag 20 april 2017

Paasjurk of verjaardagsjurk?

Als je verjaart rond Pasen, wel dan krijg je beiden: een verjaardagsjurk met daarin het thema van Pasen en lente verwerkt ;-)


Voor de verjaardagen van de kids heb ik de gewoonte om een nieuwe jurk of outfit te naaien. Voor Lenah's 5de verjaardag, midden april, koos ik een zachtgroene French-Terry, die ik hier kocht. Ik wou een jurkje maken met iets van ruffles in verwerkt. Ik nam het patroon van de Loes trui/jurk met lange mouwen als basis. Tussen de schoudernaden stikte ik een ruffle of vlindermouw. Je vindt deze tegenwoordig terug in heel wat patronen, maar vaak vind ik deze te wijd, te los, te lang, of te smal ;-).

Daarom tekende ik zelf een patroontje voor een ruffle van 4 cm breed (op de schouder) en versmallend tot een punt (onderaan). Ik maakte de vlindermouw voor Lenah's jurk op dubbele lengte, dus 2x zo lang als de totale armsopening. De ruffle is enkele stof, met een zoom van zo'n 1 cm. Dit geeft een dergelijke mouw als resultaat:


Ik had nog net genoeg stof over, om onderaan het jurkje een breed stuk toe te voegen en lichtjes te rimpelen, zodat het een tuniek werd.


Om het geheel een lente- en paasachtige tint te geven, flockte ik er op een originele manier een zwart konijn op! Ik ben vrij verslaafd aan het zoeken en pinnen van originele flock-tekeningen en figuren. Dus beken ik dat het idee van de figuurtjes voor het konijn op de jurk niet van mezelf is, maar ik dit vond op Pinterest.Ik werkte eerst de hals af door enkel een kleine zoom in te strijken en te stikken, maar vond op deze manier de jurk vrij slordig en wijd vallen aan de hals. Dan maar lostornen en een boordstofje eraan. Voila, deze jurk kan toch nog even mee dit voorjaar? Ze zit Lenah in ieder geval ruim genoeg om nog een paar seizoenen te worden gedragen.  


Patroon: Loes trui met ruffles
Stof: French Terry van Stoffenmie
Boordstof: De Stoffenknop
Flockfolie: Veritas


Vele naaigroetjes en dankjewel voor je reactie ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...