maandag 5 juni 2017

Een Theo in Soft-Cactus

Mijn eerste Theo is een feit!


Dat ik voor de communie van grote zus, voor Tobias een hemd zou naaien, lag al maanden vast. En in mijn ogen is er geen enkel patroon beter geschikt voor een jongenshemd, dan de Theo van Zonen09.Ik heb de Theo reeds een hele tijd in bezit, maar mijn allereerste exemplaar - en mijn eerste katoenen hemd ooit! - werd dus dit voorjaar gemaakt. Ik moet zeggen dat het mij goed bevallen is. Dank zij de goede uitleg bij het patroon, en de vele opties die de handleiding uitvoerig beschrijft, vond ik het een plezier om dit hemdje te naaien. Ik koos voor korte mouwen, optie met paspelzakje, maat 104. Een leuk detail: ik gebruikte hetzelfde crèmekleurige paspellint als dat wat ik verwerkte in de tulpdelen van Lenah's jurk voor de communie.Voor de rest wou ik in mijn eerste Theo niet te veel speciallekes, maar gewoon de basis. Enkel bij de knoopjes nog een leuke twist, door één lichter, zalmkleurig knoopje te combineren met allemaal donkere knoopjes.
Het hemdje zit hem als gegoten, en zal zeker afgedragen worden!


En voor wie dit leest en zich afvraagt of ik dan ook nog de broek voor Tobias zijn tenue zelf maakte: neen, dit kon er niet meer bij! Er was letterlijk noch energie, noch tijd over voor een zelfgemaakte broek ;-). Was oorspronkelijk wel de bedoeling, maar ach, wat een opluchting eens je dan beslist om die broek dan toch maar te kopen... En wie heeft daar nu problemen mee? Tobias zelf in ieder geval niet! Ik ben wel van plan om voor hem een paar broeken te maken. Niet voor één of andere gelegenheid, maar wel om die reden dat ik de jongensbroeken in de winkel vrij gewoon en een beetje saai begin te vinden. Maar voorlopig heeft Tobias in ieder geval al één oranje broek die past bij zijn self-made hemdje ;-).

 Patroon hemd: Theo - Zonen09
Stof hemd: katoen Soft Cactus - PiekeWieke
Knoopjes: Mertens Melle
Paspel: Stoffenmie
Broek: C&A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...