vrijdag 9 juni 2017

Seersucker: a new love!

Hier en daar zie je ze al in naailand en in de modetrends passeren: de zomerse jurken in seersucker, ofwel bobbeltjesstof. Mijn allereerste reactie was er eentje van verbazing, dit is in mijn ogen een stof die een beetje passé aanvoelde ;-). Ik heb nl. 2 vrij grote lappen gestreepte seersucker en dan nog minstens 2 seersucker stofjes met ruitjes liggen in mijn stoffenkast, en dit moet ondertussen al een aardig aantal jaren zijn! Maar het werkte als een instant liefde bij mij: het liet me niet meer los, en tijdens mijn zoektocht naar gestreepte seersucker in blogland, op Pinterest en in online stoffenshops wereldwijd, groeide mijn enthousiasme alleen maar....

Zo veel inspiratie, zo veel ideeën, zo veel leuke seersucker stofjes gevonden!!!

Is seersucker nu terug in? Of is deze stof nooit echt uit geweest? Ik denk dat het toch wel wat een come-back is, en dat de nieuwe modetrend met seersucker komt overgewaaid vanuit de VS. Een groot aanbod van seersucker stofjes vond ik nl. enkel in Amerikaanse stoffen webshops.


Maar, eerst wou ik de seersucker lapjes verwerken die ik liggen heb, vooraleer me in een online aankoop te storten die me zou leiden tot een massa werk met meters nieuwe stoffen ;-). Nog even mijn kinderlijk blije enthousiasme inperken dus, en aan de slag met de blauw-met-wit gestreepte seersucker die ik liggen had.Ik gebruikte deze voor een jurk met een knoopjessluiting vooraan. Voor het model liet ik me inspireren door deze dame die ik reeds lange tijd volg. Ik tekende zelf het patroon voor de top, op basis van dit top-patroon dat ik hertekende naar een voorpand in 2 symmetrische delen + een knopenpat ertussen. De top en het sluitstuk in het midden zijn gevoerd met bijpassende blauwe popeline. Sluiting vooraan, dat betekent geen ritsen of eender welke sluiting nodig achteraan, voor mij een geslaagde sluiting! Enkel de bovenste van de 4 knopen gaan effectief open (eentje links en eentje rechts), daaronder werd het knopenpat aan weerszijden vastgestikt op de top.


Ik creëerde een leuk effect door de vertikale streepjes in de top af te wisselen met horizontale strepen voor het middenstuk.
Ik werkte met ietwat contrasterende witte knoopjes met roze rand, en hetzelfde roze garen om de knopen te bevestigen aan het voorpand.
Een gerimpeld rokdeel eraan, zoom instikken onderaan en hopla, de jurk is klaar! Het rokdeel heb ik niet gevoerd, seersucker vraagt dat niet vind ik...


Mijn idee was om de jurk voor Marthe te maken, dus ik maakte ze ruim genoeg (122). Echter, om één of andere reden wou Marthe nooit passen - dit jurkje werd ongeveer een maand geleden gestikt! - ze vond altijd wel iets uit waardoor het er maar niet van kwam. Tot ik haar gewoon eens vroeg of ze het kleedje misschien niet zo mooi vond, en ze daarop simpelweg neen zei ;-(.
Lenah daarentegen, wou het kleedje wel passen en was er direct voor te vinden! Gevolg is dus dat ik de jurk wat moest inleggen onderaan. De top viel ook vrij breed uit bij Lenah, dit loste ik op door op middenrug een plooi van zo'n 3 cm in totaal te stikken en aan de binnenkant open te strijken.


Vandaag foto's aan het kindje genomen, echter het zijn foto's van een vermoeide kleuter op vrijdagavond... Echter moe of niet, een jurk moet voor Lenah meteen getest worden op de schommel buiten, en is daarmee ook speel-proof bevonden ;-).

Zo'n seersucker jurkje vraagt om meer, vinden jullie ook niet?

Patroon: eigen, top op basis van dit model
Seersucker: coupon ooit gekocht op Stoffenspektakel
Popeline: deze webshop
Knoopjes: Mertens Mercerie

Vele naaigroetjes en dankjewel voor je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...