vrijdag 2 juni 2017

Twee Tulip jurken in deze lente!

Ik heb de afgelopen maanden zodanig veel patronen verzameld, dat ik achter loop met alle nieuwigheden uit te proberen. Er zijn ook zo veel interessante en mooie patronen te vinden tegenwoordig, dat je gewoon niet meer mee kan om alles uit te testen. Vaak gebeurt het dan ook dat ik een patroon slechts 1x gebruik, en het daarna onherroepelijk ergens in de stapel verdwijnt, om er heel waarschijnlijk voor jaren op dezelfde plek, onaangeroerd, te blijven zitten. Het Tulip jurk patroon is er eentje dat niet op zo'n stapel zou terechtkomen, dit wist ik van bij de aanschaf van dit patroon vorige zomer. Het is een patroon dat zowel in tuniek- als in jurkvorm kan, met eindeloos veel mogelijkheden door de 2 tulpdelen vooraan.
Alleen... kwam het  niet meteen van om het patroon uit te proberen nadat ik het kocht.
Dit voorjaar, voor het communiefeest van onze oudste , besliste ik om een Tulip jurk te maken voor haar zus ;-). Ik vind het een mooi, uniek model, prachtig voor in de lente.


Een kleine achterstand dus met mijn eerste exemplaren van dit "nieuw" patroon, maar graag presenteer ik vandaag dan ook 2 tulip jurken! De jurk voor Marthe was mijn allereerste en daarbij dus oefen-exemplaar, dat ik zo'n 2 maanden geleden maakte.


Ik gebruikte een licht katoentje met strepen, vertikaal in de tulpdelen, en horizontaal in het rokdeel. Gevoerd met een gele popeline, kleur dat ik ook gebruikte voor de paspel onderaan de tulpdelen en voor de blinde rits achteraan.


De jurk voor Lenah ging daardoor veel vlotter. Dit moest ook wel, want ik maakte ze vrij laat: slechts 1 week voor de communie moest ik hier nog aan beginnen! Maar het is zo leuk om te doen, en eens je een model/patroon al in de vingers hebt, gaat het 2x zo vlot ;-).Voor mijn 2de tulip jurk gebruikte ik 2 verschillende Soft Cactus stofjes, samen met een derde effen stofje in exact dezelfde kleur als de bloemen voor het linker tulpdeel en de voeringdelen. Tevens beige paspelling en blinde rits.Lekker luchtig is deze jurk, doordat het rokdeel niet gevoerd is. Het topdeel sluit heel mooi aan, het geheel valt heel soepel, en hierdoor zijn deze jurken alvast geliefd bij beide dochters! Ze werden uitgebreid getest en speel-proof bevonden ;-).Patroon jurk: Tulip dress, maten 122 resp. 116
Stoffen jurk Marthe: uit de voorraad (Stoffenspektakel)
Stoffen jurk Lenah: Soft Cactus - PiekeWieke (beige eigen voorraad)
Paspellint: Stoffenmie

Enthousiaste naaigroetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...