maandag 24 juli 2017

We gaan op reis en nemen mee...

... een groot picnic-deken!

Nog een paar dagen tellen we af naar onze reis...
Naar gewoonte begin ik een 10-tal dagen voor een reis(je) hevige naaikoorts te krijgen, en zie ik nog allerlei zelfgemaakte zaken voor ogen die toch wel nuttig zouden zijn, of zeer handig, of gewoon leuk, om mee te nemen op reis ;-).


Zo bijvoorbeeld dit picnic-deken. Of anders gezegd:
Wat doe ik met een groot paneel, dat ik al jaren liggen hebt, en met een stapel restlapjes die er wonderwel bij passen?
Hier eindelijk eens een groot speeldeken, of picnic-deken mee maken!De oranje en paarse carreaukes-stofjes op de achterzijde kocht ik ooit hier aan, als "hobbypakketten", om er o.a. toen deze zakjes voor de (toen 2) kindjes mee te maken. Oh, wat vliegt de tijd... maar oh, wat kwamen deze lapjes nu goed van pas, om te combineren bij dit voorpaneel van 1,5 m op 1 m. Het deken kan perfect aan beide zijden gebruikt worden om op te zitten, liggen, spelen,... of gewoon als deken zelf.Veel woorden heeft dit projectje verder niet nodig. Een laag wattine aan de bovenkant driegen, enkele lijnen op het paneel doorstikken met vrij grote steeklengte, lappen bijpassende katoentjes aan elkaar zetten tot een even groot stuk als het voorpaneel, recht op recht aan elkaar stikken rondom met een keeropening aan de zijkant, het geheel keren, dichtnaaien, en nog een stikking op 1 cm van de rand.Het deken moet nog getest worden buiten, in de natuur, het slechte weer laat dat voorlopig niet toe. Maar ons voornemen om te picnic'en in de natuur op onze reisbestemming, kan alvast niet meer stuk!

Vele naaigroetjes!

2 opmerkingen :

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...