maandag 30 oktober 2017

Naaiplezier met SYAS Playtime

Sinds eind september is er een nieuwe collectie Playtime van SeeYouAtSix uit. Midden september zagen we de allereerste snapshots van de nieuwe stofjes van Belgische makelij.
Uitkijken naar nieuwe collecties, shoppen van nieuwe stofjes, niets is heerlijker dan dat!
Echter, september was voor mij de ideale maand om de SYAS Playtime zomerstofjes eerst te verwerken. Van de voorgaande (zomer) collectie SYAS Playtime stofjes maakte ik al 2 heerlijke (beetje oversized momenteel nog, maar dat komt wel goed) sweaters voor de meisjes.Maar ook een 3 jarige kleuter kan niet genoeg sweaters hebben. Ook Tobias kreeg een sweater in de zomer Playtime "grill" French Terry, gecombineerd met de witte boordstof. Ik gebruikte mijn eigen patroon voor een trui met lange raglan mouwen.


Van de nieuwe collectie SYAS stofjes, viel mijn oog o.a. op de squirrel French Terry. Ik zag er direct een sweaterjurk in voor Lenah. Het patroon is de ondertussen bekende Fons en Sien trui van Sofie, die ik een stuk verlengde onderaan. Ik werkte af met een vrij hoge boord onderaan in de bijpassende boordstof. Omdat ruffles zo in zijn en ik ook wel van een special touch hou, voegde ik een halsruche toe en ook ruffles aan de aangestikte mouwen.Heerlijk naaien is het met die French Terry stoffen, gecombineerd met de perfect bijpassende en oh-zo-zachte hoog kwalitatieve boordstofjes. Dergelijke prachtstoffen wil ik meteen ook volledig opsnijden en verwerken. Na het knippen van de jurk, had ik nog net genoeg over voor een recht rokje voor Marthe. Ik combineerde het met een ander restlapje, nl. dat van de grill French Terry van vorige collectie ;-). Ik gebruikte het Marshmellow rokje uit dit boek. De Marshmellow is een leuk en eenvoudig rokje dat ik een hele tijd geleden al eens maakte, en nu opnieuw maar dan in maat 128. De heupboord maakte ik ook in boordstof, maar ik stikte er 2 knoopsgaten in en een tunnel waarin een zwart koordje kwam.
Ik besefte pas tijdens het stikken van dit rokje, dat ik in plaats van aan twinning, eigenlijk aan tripletting (of is het trinning?) deed, dank zij de bijpassende sweater die ik eerder maakte voor Tobias. Bovendien waren de squirrel naaisels net op tijd klaar, voor de Let's Sti(c)k Together van oktober ;-).Het is niet gelukt om de 3 in hun assorti outfits samen op 1 foto te krijgen... Maar dit lukte wel door de schoolfotograaf ;-). Ik ben alvast benieuwd naar de schoolfoto's met deze zelfgenaaide kleertjes!


Op en top Belgisch, deze 3 projectjes! Belgische patroontjes en Belgische stofjes! Drie maal hoera, voor de Belgische patronen- en stoffenontwerpers, en drie maal hoera voor Marjolein met haar fantastische initiatief van Let's Sti(c)k Together en Stik Belgique!Vele naaigroetjes!

Follow

18 opmerkingen :

 1. Oh dat worden vast de allermooiste schoolfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh heel leuk, lijkt me inderdaad een leuke schoolfoto van die drie samen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die SAYS stofjes zijn echt geweldig. Stuk voor stuk leuke outfits.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo tof gecombineerd! Heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk en zo mooi gecombineerd. Zal wel een super mooie schoolfoto geven met hun drietjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De ruffle aan de hals is echt een heel tof idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt allemaal prachtig :) Ik ben ook aan de slag gegaan met een SYAS stofje, maar dan van de vorige collectie;

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh prachtige ruffles halslijn heb je daar gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk trio heb jij bij elkaar gestikt. Mooie stoffen en leuke patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh kijk, ik krijg goesting om Homemade Mini Couture nog eens vanonder het stof te halen, dat rokje was me helemaal ontgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh, wat een leuk setje zeg! Vooral de trui <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toffe maakseltjes! Bedankt voor je deelname! De SYAS stofjes kon ik ook niet weerstaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 3 supertoffe creaties!
  Die verlengde Fons met ruffles hou ik in mijn achterhoofd, daar zou de dochter ook supermooi met staan denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi allemaal! Dat kan niet anders dan een geslaagde schoolfoto worden. Dapper wel dat je je kindjes witte kledij laat dragen. Dat zou hier niet eens proper uit de ochtendrush komen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ooooh dat rokje is prachtig!
  Super gecombineerd met die vakjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...