maandag 8 januari 2018

Naai voornemens voor 2018!

Een gelukkig nieuw jaar aan al mijn lezers!
Bij het begin van een gloednieuw naai jaar, horen nieuwe naai-voornemens, niet? Ik deed mee aan de nieuwste Let's Sti(c)k Together van Marjolein, en post hier daarom vandaag mijn voornemens op naaivlak voor 2018 ;-). De afgelopen weken maakte ik heel wat naaisels die de blog nog niet haalden. Daarom koppel ik mijn voornemens voor 2018 graag aan enkele recente naaisels. Ik ben best goed op dreef wat naaien betreft, en wens eigenlijk niet liever dan dat ik op dezelfde manier kan verdergaan in 2018... ;-)

1. Veel sweaters en sweaterjurken naaien
Sweaters zijn volledig terug in; dat is overal te zien in naailand. Nieuwe boeken en (gratis) patronen voor sweaters komen uit, prachtige collecties sweat- en French Terry stofjes die zich perfect lenen voor sweaters, massa's blog- en IG posts zijn te lezen iedere dag met originele sweaters en sweaterjurken allerhande.
 Zelf heb ik er niet alleen een supergoed Burda basispatroon voor sweaters bij; ik kocht in het najaar bovendien het boek I love Sweaters van Fran Vanseveren. Deze 2 zaken zorgden voor een heuse sweater-naaispurt in de afgelopen herfst ;-).


Een eerste basis Burda sweater is bovenstaande in een leuk tractor-tricot stofje met roestkleurige boordstof met een glittering in, beiden van hier. Tobias is gek van deze trui, dus dat vroeg om meer ;-).


Aanpassingen op de Burda sweater volgden met deze scribbles French Terry van de SYAS Playtime herfstcollectie, die ik combineerde met de perfect bijpassende herfstbruine boordstof van die collectie. Mits het patroon te verlengen, naai je met hetzelfde patroon een sweaterdress. De maple leaves French Terry stof die ik kocht, gebruikte ik volledig voor deze Burda sweaterdress. Ik ben heel blij met dit patroontje, dat én een goed basispatroon vormt én heel veel opties en varianten toelaat.
Uit mijn nieuwste naaiboek tekende ik als eerste patroon de Jesi maat 110 voor Tobias. Ik vind de kraag aan deze sweater superleuk en origineel!


Naast de SYAS Playtime sweaterdress voor Lenah en deze hierboven voor Marthe, is het Fons en Sien shirt en dress patroon voor mij een absolute topper van 2017! Deze Sien dress maakte ik voor Lenah aan het begin van de herfst.


2. Meer buiten mijn "comfort-zone" treden
Eens iets naaien dat ik niet gewoon ben, of zelfs nog nooit eerder deed, dat staat zeker op de planning. Mezelf eens uitdagen werkt zo stimulerend voor mijn hobby die mijn passie is. Tassen, hoezen, kussens, gordijnen, pyjama's, jassen,... zijn slechts enkele voorbeelden. Zo naaide ik tot voor kort nog nooit eerder een pyjama ;-). Hier bracht ik in december verandering in, met eerst 3 katoenen tricot pyjamatruitjes (zie foto) voor de kids, en daarna ook warmere spons of badstof pyjama's in 2 delen die ik hier postte ;-).


 Broeken in het algemeen staan eigenlijk eerder onderaan op mijn to sew-lijst, en de voornaamste reden hiervan is dat ik simpelweg lang gezocht heb naar een goed legging patroon. Nu heb ik er eentje gevonden met deze Love Notions Legging. Voor een pyjama leerde ik dat je best wel 2 maten groter knipt dan het patroon (het is een aansluitende legging).

3. Meer naaien voor mezelf
Ik startte met dit voornemen eigenlijk al in december, door mezelf in te schrijven voor 2 damespatroon testen. Eentje postte ik hier al, een tweede maaksel is niet volledig afgeraakt (wat tegengevallen, echter het kan nog bijgestuurd worden). Maar het voornemen dat ik hier op drie wil zetten, is vast en zeker meer te naaien voor mezelf!

4. Me verder ontplooien in het breien
Of ik zou ook kunnen schrijven: meer brei-posts op mijn blog dit jaar. Binnenkort blog ik over 2 nieuwe breisels, waarmee ik in de herfst 2017 startte, dank zij een tof nieuw breipatroon van CompagnieM. En ik ben van plan zo nog vele breiprojecten te laten volgen in 2018!

5. Meer patroontesten en naaidates
Af en toe wil ik me engageren voor een naai- en/of breipatroon test en wil ik ook deelnemen aan naai- of brei-dates!

Voila, dit is het voornaamste. Tien of zelfs 12 voornemens - zoals bij menig andere blogsters - vind ik heel knap maar dat is veel te veel voor mij. In deze jachtige tijd van deadlines, presteren, en maatschappij-druk, wil ik bewust niet te veel cijfers op mijn voornemens plakken. Ik hou het bij 5, en ik hou ze dus algemeen ;-). Maar ik zal mijn best doen om ze allevijf evenveel aandacht te geven, het zijn mijn 5 stokpaardjes op creatief vlak voor dit jaar! ;-)

De voornemens van vele andere naaiende blogsters die zich ook inschreven voor deze Let's Sti(c)k Together, kunnen hier gelezen worden:

Flaflinko - C'est Saar - Nathalie's Naaisels - Sewing à la carte - Sewbidoo - Woohoo by Davina - Frullemieke - SewBel - Wilwarincouture - ViTess - Two Owlettes -
The Needle Of Choice - Naadjesendraadjes - Noxeema - Gezien bij Justine - Larth - Stokstaartjedoethetzo - Mimaloki - Blogrevolution - Khadetjes - Liesellove - Plus 2 is 5!

Een bijzonder dankjewel aan Marjolein voor de organisatie van deze LS2G!Leuk dat je hier kwam lezen! Steeds blij met jullie reacties en vele naaigroetjes ;-)

8 opmerkingen :

 1. Mooie voornemens! Heel veel succes ermee, beter haalbaar dan teveel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij kwam het 'meer uit de comfort zone treden' vanzelf naarmate ik langer naaide. Ik naai nu zo'n vijf jaar en ik merk dat ik vaker naar stoffen grijp waar ik de eerste jaren al bij het denken eraan in een kramp schoot ;).
  Ik vind dat er een paar boeiende voornemens tussen zitten - fan van 'meer naaien voor mezelf'! -, benieuwd hoe je ze vorm zult geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie lijst voornemens. Ik heb me vorige jaar elke maand bijna verplicht om voor mezelf te naaien en vooral ook om op de foto te staan. Dus ik zou zeggen ga er voor en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Noxeema, @Khadetjes en @stokstaartje: Dankjewel voor jullie reacties!

  BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...