maandag 19 februari 2018

Vesper sweater in tweevoud!


Wie als naaister een IG en/of Bloglovin' account heeft, kent zeker Isabel van Bel'Etoile. Indien nog niet, dan zal dit zeker en vast niet lang meer duren. Isabel heeft er alweer een nieuw kindje bij, en stelt dit dan nog wel volledig gratis ter beschikking op haar mooie blog: de Vesper sweater & dress.


Een a-typisch sweaterstofje waarin ik vrij snel een Vesper sweater zag voor één van de meisjes, is deze zachtgele sweat uit de oude doos. Het is (of was) een oude oversized sweater van mezelf, die ik verknipt heb. Foei, hoor ik sommigen al denken... en ja, misschien krijg ik er wel spijt van, nu oversized terug in de mode is ;-(. Momenteel is die er (nog) niet, die spijt, want als ik naar dit resultaat kijk bij Marthe, ben ik overtuigd van mijn recycling projectje ;-). Zelfs de boordstof van de oude sweater heb ik kunnen recupereren. Ik pimpte de sweater op met een leuke zelf-gevonden haai-5!


Ik maakte er een bijpassend rokje bij, met een prachtige double gauze katoen van hier. Er zit een tikkeltje geel in, net dat geel van de sweater. Het rokje van Marthe is een eigen tutorial, je kan echt niet spreken van een patroon, op basis van 2 simpele rechte stukken stof.


De werkvolgorde ziet er min of meer zo uit:

- De volledige breedte van de stof gebruiken om in 2 gelijke stukken te knippen; als lengte had ik van dit stofje 0,75 m geloof ik (dus dit wordt de breedte van het rokje);
- Bovenaan ongeveer 10 cm instrijken;
- Ter hoogte van de sluiting vooraan op de buik, 2 nestelogen bevestigen met de Prym tang;
- Een tunnel naaien in het bovenste stuk, met opening ter hoogte van de zijnaad van de rok.
- De opening dient voor het inbrengen van elastiek + een stukje lint. Het stukje lint komt door het nesteloog, de elastiek wordt aangetrokken tot aan het nesteloog maar kan er uiteraard niet door.
- het andere uiteinde van de elastiek bevat eveneens een aangehecht stukje lint dat langs de andere zijde door de tunnel geschoven wordt; op dezelfde manier komt dit stukje lint door het andere nesteloog.
- beide uiteinden van het lint worden een stukje ingeplooid en dit wordt goed gehecht voor de afwerking, en... klaar is het rokje!


Aan de Vesper sweater vind ik de oversized mouwen, met fronsjes op de schouders, een superleuk detail! Op de foto's is dit niet te zien, maar de dochters verschillen hierin nu wel eens een keertje van de mama. Dit is nl. wat ze net ietsje minder vinden, die pofmouwen, daardoor krijgen ze moeilijker hun jas aan (lees: ze zijn zo'n mouwen niet gewoon). Maar dat went dus wel ;-).

Een tweede Vesper sweater maakte ik voor Lenah, in een superzachte en warme alpenfleece, gecombineerd met een mooie sweaterstof (Ben sweater beige), beiden van hier. De binnenkant van de alpenfleece gebruikte ik voor de boorden. Vrij dikke lagen stof om aaneen te stikken, dat wel, maar het lukte toch prima met mijn nieuwe overlock.Het rokje van Lenah is een heel simpel A-lijn rokje, patroon van de Dromenfabriek, gemaakt in mooie donkerrode velours van Marmelade and Mash. Ik zette er vooraan wel een buidelzak op, afgewerkt aan de openingen met boordstof in exact hetzelfde kleur. Eenvoudig en mooi ook, dit setje, niet?Voila, 2 nieuwe setjes, nog vrij winters, maar met al een spikkeltje lente, vinden jullie ook niet?


Maar het belangrijkste, waarvoor we het doen: blije dochters, én blije mama ;-)

Dankjewel om hier te komen lezen en vele naaigroetjes!

2 opmerkingen :

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...