zondag 14 januari 2018

I love sweaters: de Troja

Ik hou van sweaters, waarvan er zo veel verschillende patronen bestaan!


Eentje in het boek I love sweaters, is de Troja. Het patroon staat er in voor kinderen, tieners, mannen √©n vrouwen, als dat geen succesnummer is! Ik ben fan van raglan mouwen in een trui, en de raglan lijnen in de Troja hebben een lichte ronding, waardoor de pasvorm enorm goed is en een beetje elegant wordt.  


Ik tekende maten 110 en 128 over, en maakte voor elk kind een Troja. Die van Tobias postte ik hier onder de titel "Happy new wear" ;-). En die titel past heel goed hier. Ik koos een happy stofje van Bambiblauw voor deze eerste Troja sweater voor mijn happy boy, gecombineerd met de zachtblauwe, soepele boordstof van See You At Six.


Voor Lenah en Marthe koos ik tevens stofjes die ik kocht bij Bambiblauw: Eva's zwanen voor Marthe, en een vrolijke French Terry met konijnen voor Lenah. De zwanen combineerde ik met bruine matelass√© en okergele boordstof van hier.


De konijntjes combineerden heel mooi met een geel veloursstofje waarvan ik een restje kon kopen in diezelfde winkel. Voor Lenah's trui gebruikte ik de stormachtig blauwe boordstof van SYAS.

 

Niet zo heel veel foto's, maar om mijn sweater-naaisels een beetje te kunnen bijhouden, wou ik deze Troja's toch wel posten vandaag ;-). Er volgen dus nog sweaters... veel sweaters. Waarmee ik alvast mijn eerste naai-voornemen voor 2018 waar maak!!Vele groetjes en dankjewel om hier te komen lezen!

3 opmerkingen :

 1. Niets fijner dan naaien wat ook gedragen wordt! Goed bezig dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige sweaters!
  Ik heb het boek ook gekocht met de verjaardagscentjes die ik van mijn schoonouders heb gekregen en zowel de kinderen als ik hebben nieuwe sweaters nodig dus hier gaat ook zo'n bandwerkje volgen denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Khadetjes en @Frullemieke: Dankjewel voor de toffe opmerkingen!

  BeantwoordenVerwijderen

I love sweaters: de Troja

Ik hou van sweaters, waarvan er zo veel verschillende patronen bestaan! Eentje in het boek I love sweaters , is de Troja. Het patr...