Wat vind ik origineel

Naamletters

De handleiding en het patroon voor deze letters vond ik via www.ottobredesign.com. Ik vond het een origineel idee, en maakte een set letters voor Lenah haar eerste verjaardag. De stofjes komen allemaal van www.onlinestoffen.nl. Ik koos een overwegende kleur die past bij de doopsuiker (paars en okergeel in het geval van Lenah). Vraagt wel vrij veel werk: de letters zelf met een goeie halve cm naad knippen uit 2 verschillende katoenen stofjes (voor- en achterzijde letter), de letters ook dubbel knippen uit versteviging (opstrijkbare vlieseline) en opstrijken. Lusjes maken uit biaislint (ook in verschillende kleuren) en tussen de voor- en achterkanten vastspelden. Daarna de goede kanten op elkaar leggen en stikken op de omtrek-lijnen van de vlieseline, daarbij een opening laten aan de zijkant van elke letter. Twee keer stikken voor de stevigheid. Afrondingen & moeilijke punten inknippen, het geheel omkeren, vullen met wattine en tenslotte de opening handmatig dichtnaaien met wit garen.
Bedoeling is de letters aan een touwtje of metaaldraad te hangen en het geheel omhoog te hangen op de kinderkamer. Marthe zal mijn volgende project zijn binnen deze naamletters. Daarna hoop ik dit af en toe kado te kunnen doen bvb. bij een geboorte.

Pampertaart of een "eens-iets-anders" geboortekado

Ik was op zoek naar een origineel geboorte-geschenk, naar "eens iets anders". Ik maakte een pampertaart op de volgende manier: 3 stapels maken van pampers, één of meerdere gekleurde linten eromheen binden en dan de pampers schikken tot schijven van verschillende grootte. Binnenin stopte ik ook pampers of andere dingen die ik aan het geschenk wou toevoegen (hier zijn dit dingen voor borstvoeding en -verzorging, voor de mama dus). Dan de drie schijven gewoon op elkaar plaatsen en het geheel afwerken!

Voor meisjes:
Voor jongens:

1 opmerking :

I love sweaters: de Troja

Ik hou van sweaters, waarvan er zo veel verschillende patronen bestaan! Eentje in het boek I love sweaters , is de Troja. Het patr...